/
/
Bæredygtighed

Bæredygtig Mode

Når man ser på mode- og tekstilbranchen, har man med en relativ stor miljøsynder at gøre, dog ikke så stor, at der ikke kan gøres noget ved det. Branchen er meget ressourcekrævende. Faktisk er den så ressourcekrævende, at der bliver brugt helt op til 1.400 liter vand for at producere, bare én enkelt T-shirt. Derudover bliver der ved produktionen af ét kilo tekstil, brugt helt op til ét kilo kemikalier, hvilket betyder at der udledes i nærheden af 15 kg CO2 i atmosfæren. Udover den store CO2 udledning, bliver der gennemsnitligt købt omtrent 13-16 kg. tøj pr. dansker, hvilket svarer til hele 75.000 tons for alle danske husholdninger.

.

.

.
For os er bæredygtighed ikke bare en lille del vi har implementeret, men det er omdrejningspunktet for hele konceptet, og noget vi er stolte af helt inde fra hjertet.

.

Desværre ses det, at over halvdelen af det tøj der bliver købt, hverken genbruges eller genanvendes. Størstedelen af tøjet bliver sendt til forbrændingen, og af den grund går der dyrebare materialer til spilde, som ellers kunne have været brugt til nye genanvendelige produkter eller tekstiler. Igennem de senere år er der kommet større fokus på dette. Mange mennesker ønsker at træffe bedre og mere miljørigtige valg.

Bæredygtighed i modebranchen efterspørges, i stadig stigende grad af den almene forbruger. Flere og flere modevirksomheder, ser sig derfor også nødsaget til at undersøge nye muligheder for forretningsmodeller, der bedre kan imødekomme nye bæredygtige ressource- og produktionsmønstre. Det er vigtigt at forstå, at verden altså ikke har brug for mere tøj, den har brug for bæredygtigt tøj. Formålet med bæredygtig mode er derfor først at kredse sig ind på hvilke processer og ressourcer, der bruges til at producere tøj og tekstiler, og derefter fokusere på at lave det i bedre kvaliteter.

.
Vi håber, at du vil være med til at passe bedre på vores klode. Ved at støtte House of Share er du medvirkende til at mindske tøjproduktion.

.

Bæredygtighed indenfor mode er altså en bevægelse og proces, der fremmer forandring af modeprodukter og modeindustrien i retning af større økologisk integritet og social retfærdighed. Bæredygtig mode handler om mere end blot at adressere modetekstiler eller produkter. Det handler lige så meget om at sætte fokus på at bevare klodens ressourcer til de fremtidige generationer.

Som tøjglad forbruger, kan du heldigvis selv være med til at gøre en forskel, når det kommer til dit eget tøjforbrug. Her er det også at House of Share kommer ind i billedet. Ved at gøre en handel hos os, tager du ikke kun det moderigtige valg, men også det bæredygtige. Du vil være med til at sænke, den CO2-udledning og det ressourceforbrug, der ville have være brugt, hvis du i stedet valgte at købe nyt tøj. Du kan med en god samvittighed iklæde dig moderigtige items og samtidig vide, du har truffet et bedre og mere miljørigtigt valg, ved at handle hos House of Share.

.

.
Sammen kan vi være med til at udbrede sustainable fashion, og gøre det til en norm for et udbrede recycle.

.

House of Share er en app, der muliggør både udlejning og leje af designer items, hvilket giver en mere cirkulær tilgang til mode. Traditionelt set har modeindustrien været præget af en lineær model, hvor tøj og accessories produceres, sælges til forbrugeren, og til sidst kasseres, når de ikke længere er i brug. Dette fører til ressourcespild og miljøbelastning, da det kræver store mængder af energi og ressourcer at producere tøj og tilbehør.

House of Share giver forbrugere mulighed for at dele deres designer items og dermed forlænge levetiden på disse produkter. Ved at dele sine items med andre kan man reducere behovet for at producere nyt tøj, hvilket resulterer i mindre ressourcespild og mindre miljøbelastning. Samtidig giver appen også forbrugere mulighed for at få adgang til designer items, som de måske ikke ville have råd til at købe til fuld pris. Dette kan føre til mindre impulsivt forbrug, da man kan teste et produkt, før man beslutter sig for at købe det.

Derudover opmuntrer House of Share også til at tage sig bedre af tøjet. Når man deler sine items, ønsker man naturligvis at behandle dem ordentligt, så de holder sig i god stand og kan deles med andre. Dette kan føre til en mere bevidst tilgang til tøjpleje og mindre spild af ressourcer på grund af unødvendige reparationer eller udskiftninger.

Alt i alt bidrager House of Share til en mere bæredygtig modeindustri, da appen giver mulighed for at forlænge levetiden på designer items, reducere impulsivt forbrug og opmuntre til bedre tøjpleje. Dette skaber en mere cirkulær tilgang til mode, som kan være med til at mindske miljøbelastningen og skabe en mere bæredygtig fremtid.

Begynd at skrive og tryk enter for at søge

Kurv

Ingen varer i kurven.