/
/
Sustainable fashion

Sustainable fashion

Bæredygtig mode er en bevægelse og proces, der fremmer forandring af modeprodukter og modesystemet i retning af større økologisk integritet og social retfærdighed. Bæredygtig mode handler om mere end blot at adressere modetekstiler eller -produkter. Tøjindustrien er en af de mest forurenende produktioner i verden.

Når man ser på mode- og tekstilbranchen, har man med en relativ stor miljøsynder at gøre, dog ikke så stor, at der ikke kan gøres noget ved det. Branchen er meget ressourcekrævende. Faktisk er den så ressourcekrævende, at der bliver brugt helt op til 1.400 liter vand for at producere, bare én enkelt T-shirt. Derudover bliver der ved produktionen af ét kilo tekstil, brugt helt op til ét kilo kemikalier, hvilket betyder at der udledes i nærheden af 15 kg CO2 i atmosfæren. Udover den store CO2 udledning, bliver der gennemsnitligt købt omtrent 13-16 kg. tøj pr. dansker, hvilket svarer til hele 75.000 tons for alle danske husholdninger.

Desværre ses det, at over halvdelen af det tøj der bliver købt, hverken genbruges eller genanvendes. Størstedelen af tøjet bliver sendt til forbrændingen, og af den grund går der dyrebare materialer til spilde, som ellers kunne have været brugt til nye genanvendelige produkter eller tekstiler. Igennem de senere år er der kommet større fokus på dette. Mange mennesker ønsker at træffe bedre og mere miljørigtige valg.

Bæredygtighed i modebranchen efterspørges, i stadig stigende grad af den almene forbruger. Flere og flere modevirksomheder, ser sig derfor også nødsaget til at undersøge nye muligheder for forretningsmodeller, der bedre kan imødekomme nye bæredygtige ressource- og produktionsmønstre. Det er vigtigt at forstå, at verden altså ikke har brug for mere tøj, den har brug for bæredygtigt tøj. Formålet med bæredygtig mode er derfor først at kredse sig ind på hvilke processer og ressourcer, der bruges til at producere tøj og tekstiler, og derefter fokusere på at lave det i bedre kvaliteter.

Bæredygtighed indenfor mode er altså en bevægelse og proces, der fremmer forandring af modeprodukter og modeindustrien i retning af større økologisk integritet og social retfærdighed. Bæredygtig mode handler om mere end blot at adressere modetekstiler eller produkter. Det handler lige så meget om at sætte fokus på at bevare klodens ressourcer til de fremtidige generationer.

Som tøjglad forbruger, kan du heldigvis selv være med til at gøre en forskel, når det kommer til dit eget tøjforbrug. Her er det også at SaraShares kommer ind i billedet. Ved at gøre en handel hos os, tager du ikke kun det moderigtige valg, men også det bæredygtige. Du vil være med til at sænke, den CO2-udledning og det ressourceforbrug, der ville have være brugt, hvis du i stedet valgte at købe nyt tøj. Du kan med en god samvittighed iklæde dig moderigtige items og samtidig vide, du har truffet et bedre og mere miljørigtigt valg, ved at handle hos SaraShares.

Begynd at skrive og tryk enter for at søge

Kurv

Ingen varer i kurven.